Kako Da Otvarate "Mailto" Linkove U Gmailu Ili Y!Mailu

Informacione Tehnologije Trekbekovi (0) Komentari (3)   

 

Ako kliknete na neku email adresu koja ima aktivan link, po "default-u" pokreće se  Microsoft-ov Outlook Express. Ukoliko umesto outlook-a koristite Gmail ili Yahoo!Mail jednostavnim podešavanjem u Firefox-u možete postaviti da se ovi linkovi otvaraju u njima.

U Mozila Firefox-u treba da iz menija Tools odaberete Options.

 

Iz padajućeg menija odaberite "Use Gmail" ili Use "Yahoo! Mail"  u zavisnosti od toga gde imate otvoren nalog.

Nakon podešavanja možete isprobati na ovaj link: Pišite mi!

BežIčNo (Direktno) Povezivanje Laptopova

Informacione Tehnologije Trekbekovi (0) Komentari (18)   
Piše: Vladimir Josipović

 

 Uputstvo kako da bežično povežete laptop računare
(connect two computers or laptops wirelessly)

Želite da se bežično povežete na laptop vašeg prijatelja kako biste razmenili slike, filmove, muziku…?

Potrebno je da vaš računar i računar sa kojim želite da se povežete poseduje wireless adapter kako biste uspostavili vezu. Veza se može uspostaviti i između računara i mobilnog telefona, PDA uređaja i sl.

Jednom kada je bežična veza uspostavljena (ovakav način povezivanja poznat je pod nazivom peer-to-peer ad-hoc wireless network) možete slobodno razmenjivati podatke.

Wirelles konekciju između 2 ili više uređaja možete podesiti direktno iz Windowsa, ali pošto je ovaj postupak komplikovan i zahteva određeni nivo tehničkog znanja (ako bude zainteresovanih objasniću i ovaj način) pronašao sam besplatan program koji je veoma lak za korišćenje i koji će sve automatski odraditi za vas.

Program se zove WiPeer.

DOWNLOAD

 

 

 

WiPeer omogućava ne samo jednostavnu bežičnu razmenu između umreženih računara, već pomoću njega možete “chatovati”, igrati multiplayer igre i korictiti zajedničko (collaboration) korišćenje programa.

Evo dva primera kako možete koristiti WiPeer program:

-          Kada posetite prijatelja i želite da direktno sa jednog računara na drugi prebacite slike sa letovanja

-          U kafiću koji nema instaliran Access point možete se umrežiti sa prijateljima i igrati neku igru.

Evo nekoliko osnovnih opcija koje program nudi:

 Ad-Hoc social networks – WiPeer se takođe može koristiti i kao aplikacija za slanje instant poruka tj za chat. Možete kreirati svoje profile i slati chat request-e. Možete videti ko je još na WiPeer mreži.

·         Interactive Multiplayer games – program sadrži nekoliko ugrađenih igara koje možete igrati sa prijateljima kada se umrežite: Chess, Chinese chekers, Reversi , Connect 4…

·         File sharing & File Searching – možete slati fajlove i kompletne foldere na drugi računar, takođe možete pretraživati fajlove koje su drugi korisnici stavili na “share”

·         Create Ad-hoc networks – ovo je najkorisnija opcija WiPeer programa. Ona omogućava da se povežete sa drugim računarom bež korišćenja rutera i postojanja acces pointa. Mreže možete napraviti u kafiću, vozu, avionu…

 

Savetujem vam da ovaj programčić čuvate na USB stick-u kako bi ga podelili sa prijateljima koji ga nemaju instaliranog na svom računaru.

 

Zlatibor - Tornik: Cene Ski Pasa Za Sezonu 2009/2010

Zlatibor Trekbekovi (0) Komentari (14)   
 Kliknite na sliku da je uveličate

Share on facebook

Prodajem UtičNice Za Samoubice, Povoljno!

Zabava Trekbekovi (0) Komentari (2)   
 

Share on facebook
Some rights reserved ®